søndag, oktober 05, 2003

Uddrag fra en fluefiskers dagbog - min egen...

STORØRRED I PISBÆK
Ja jeg hører til blandt de lystfiskeri som engang førte logbog over fangster, begivenheder ved vandet osv. Nedenstående uddrag hører til blandt de STORE fisk jeg ENGANG har fanget. Ikke at fisken er specielt stor, men den blev taget i et meget lille fynsk vandløb (Puge Mølle Å) på en forblæst, mørk og våd novembernat. På flue selvfølgelig;)



Dengang elfiskede vi i de forskellige vandløb på Vestfyn og netop i denne å/bæk var el-fiskeriet en temmelig stor overraskelse. Den var stuvende fyldt med ret store havørreder og er det formentlig stadig. Det giver selvfølgelig blod på tanden når man ved de er der, men til trods for ret mange forsøg var de svære at overliste. Måske fordi åen er så lille. Gennem sommeren var der knap vand at spore og først hen på efteråret kunne man (kan man!) få lidt regulært fiskeri. Den eneste jeg fik på land var på natfiskeri, men har siden hørt at en opstrøms spinner kan lave store buler i bækken.



:::: STRØMVANDSRØRFLUE PÅ THORØ
Ovenstående postering er fra revet på Thorø (v. Assens). Her er ofte meget strøm og havørreden på billedet blev taget på en "strømvands-rørflue" bundet specielt til revet. Ikke nogen køn flue, en gumpetung sag med wobbler-ske, men den virkede.

Deaddrift match-the-hatch havørred fiskeri
Thorø har udover revet budt på lidt mere uortodokst fiskeri i den lille naturhavn på nordsiden. Sidst på sommeren kan naturhavnen være fyldt med havørreder ofte på jagt efter børsteorm. Men ikke altid børsteorm. Min ven og jeg fiskede engang dettte lille hul og selvom havørrederne jagede vildt kunne vi ikke lokke dem til noget som helst. Det var e lykketræf der fik os på det rigtige spor. Anders fiskede en cigarflue og da han på et tidspunkt havde parkeret fluen ude blandt fiskene, var der en der gik til biddet. Da vi fik fisken på land var den propfyldt med sandorm. Resten af aftenen fiskede vi med sorte cigarfluer dead-drift og fik 3 pæne havørreder på land. De er svære at kroge på den måde og flere gange så vi bare en stor hvirvel og en kort opstramning i linen.
Det er en anderledes måde at møde en havørred på end ved normalt kystfiskeri. Det er afgrænset og ofte ser man fiskene på det lave vand. Hvis du alligevel er på Thorø så slå et slag ind forbi naturhavnen på hjemvejen.